Tehnoloģijas

2020.gada augustā Latvijas Pasts atklāj savu pirmo āra pakomātu

2020.gada augustā Latvijas Pasts atklāj savu pirmo āra pakomātu2020.gada augustā Latvijas Pasts savam pakomātu tīklam piepulcējis pirmo āra pakomātu, kas izvietots Rīgā, pie tirdzniecības centra Rīga Plaza, Mūkusalas ielā 71. Paplašinot un modernizējot pakomātu tīklu, Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 60 jaunu pakomātu iegādei un paralēli pakomātu iegādes līguma ietvaros ar riska kapitāla fondu Baltcap turpina esošā pakomātu tīkla ietilpības paplašināšanu un pakomātu nomaiņu ar jaunākas paaudzes modeļiem. 

Augustā Latvijas Pasts izvietojis savu pirmo āra pakomātu – tas atrodas Rīgā, pie tirdzniecības centra Rīga Plaza, Mūkusalas ielā 71, un ir pieejams klientiem 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā. Tādējādi Latvijas Pasts sācis vērienīgu sev piederošā pakomātu tīkla paplašināšanu, paredzot to papildināt gan ar iekštelpu, gan āra pakomātiem un būtiski uzlabojot klientu izvēles iespējas sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai.

“Ar pirmo Latvijas Pasta āra pakomātu iezīmējam skaidru virzienu uz arvien dinamiskāku attīstību, nodrošinot aizvien labāku un kvalitatīvāku servisu mūsu klientiem. Pirms gada, iegādājoties pakomātu tīklu, solījām, ka tas ir tikai pirmais solis turpmākai tīkla paplašināšanai un jaunu pakalpojumu piedāvāšanai, un, lai gan Covid-19 mūsu plānus nedaudz sabremzēja, šobrīd mērķtiecīgi dodamies uz priekšu pa skaidri definētu modernizācijas un ilgtermiņa attīstības ceļu,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 60 jaunu pakomātu iegādei, paredzot to pakāpenisku izvietošanu gan šogad, gan 2021.gadā. Paralēli Latvijas Pasts turpina esošā pakomātu tīkla paplašināšanu un modernizāciju, palielinot kopējo tīkla ietilpību un nomainot pakomātus ar jaunākas paaudzes modeļiem.

Šie darbi tiek īstenoti līguma ietvaros ar riska kapitāla fondu Baltcap, no kura Latvijas Pasts 2019.gada augustā iegādājās jau funkcionējošu pakomātu tīklu, – līgums paredz, ka pakomātu nomaiņu Baltcap īsteno par saviem līdzekļiem. Plānots, ka augusta laikā modernizācija būs pabeigta, pret ietilpīgākiem jaunākas paaudzes modeļiem nomainot vairāk nekā 30 pakomātu visā Latvijā.

Nepilna gada laikā kopš tīkla iegādes pieprasījums sūtījumu saņemšanai un nosūtīšanai Latvijas Pasta pakomātos ir būtiski pieaudzis, kopumā martā–jūnijā sūtījumu apgrozījumam Latvijas Pasta pakomātu tīklā palielinoties par vairāk nekā 40%.

Latvijas Pasts pakomātu tīklu iegādājās 2019.gada augustā, būtiski paplašinot sūtījumu izsniegšanas un nosūtīšanas iespējas, ko veido vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu, pastnieku un kurjeru serviss, Circle-K degvielas uzpildes staciju tīkls un vairāk nekā 60 pakomātu visā Latvijā.

Click to comment

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Lasītākas ziņas

To Top