Tehnoloģijas

2021. gadā LG sasniedzis visu laiku augstākos pārdošanas rezultātus

2021. gadā LG sasniedzis visu laiku augstākos pārdošanas rezultātus

LG Electronics (LG) 2021. gadā turpināja uzrādīt augstus finanšu un pārdošanas rezultātus sasniedzot 63,16 miljardu ASV dolāru, kas ir visu laiku augstākais rezultāts uzņēmuma vēsturē. Šo 28,7% kāpumu salīdzinājumā ar 2020. gadu galvenokārt nodrošinājis lielais premium sadzīves iekārtu un OLED televizoru tirdzniecības apjoms. Pamatdarbības peļņa 3,27 miljardu ASV dolāru apmērā saglabājusies gandrīz nemainīga, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinoties vien par 1%.

LG rekordlielu pārdošana apjomu reģistrējis arī ceturtajā ceturksnī, tam sasniedzot 17,76 miljardu ASV dolāru, kas ir par 20,7% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī pirms gada. Pamatdarbības peļņa 572,87 miljonu ASV dolāru apmērā gada griezumā samazinājās par 21,4%, kas skaidrojams ar dažādiem faktoriem, tostarp augstākām izejmateriālu un globālās loģistikas izmaksām. Sarežģītiem uzņēmējdarbības vides apstākļiem saglabājoties arī 2022. gadā, LG turpina stiprināt savu konkurētspēju, vēl vairāk uzlabojot izmaksu struktūru un turpinot paplašināt premium sadzīves iekārtu un televizoru klātbūtni globālajā tirgū.

LG Home Appliance & Air Solution Company pērn reģistrējusi jaunu tirdzniecības apjoma rekordu, tam veidojot 22,92 miljardu ASV dolāru, kas ir par 21,7% vairāk nekā pirms gada, galvenokārt pateicoties veiksmīgiem darbības rezultātiem jaunu iekārtu segmentos, tostarp higiēnas produktu segmentā. Pamatdarbības peļņa pērn veidojusi 1,88 miljardu ASV dolāru, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2020. gadā, kas skaidrojams ar augstākām izejmateriālu un globālās loģistikas izmaksām. Tirdzniecības apjoma ziņā ceturtajā ceturksnī arī reģistrēts visu laiku augstākais līmenis – 5,52 miljardu ASV dolāru – , kas ir par 17,7% vairāk nekā 2020. gada pēdējos trīs mēnešos.

LG Home Entertainment Company pārdošanas apjoms 2021. gadā pieaudzis par 30,6% un sasniedzis 14,56 miljardus ASV dolāru, bet pamatdarbības peļņa palielinājusies par 18,1% – līdz 929,68 miljoniem ASV dolāru, kas liecina par LG spēju veiksmīgi reaģēt uz pieprasījuma kāpumu pēc premium televizoriem pandēmijas laikā. Tirdzniecības apjoms pagājušajā ceturksnī gada griezumā pieaudzis par 16,4% un sasniedzis 4,21 miljardus ASV dolāru, bet salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem tas palielinājies par 19,2%, patiecoties pieprasījumam kāpumam pēc premium OLED un lielo ekrānu televizoriem tādos nozīmīgos reģionos kā Eiropa un Ziemeļamerika.

LG Vehicle component Solutions Company pērn spējusi tirdzniecības apjomu palielināt par 24% – līdz 6,08 miljardiem ASV dolāru, tādējādi pirmo reizi pārsniedzot 5,78 miljardu ASV dolāru robežu. Tirdzniecības apjoms ceturtajā ceturksnī veidoja 1,42 miljardus ASV dolāru, kas ir par 12,3% mazāk nekā oktobrī, decembrī pirms gada. Ņemot vērā jaunā Covid-19 varianta radītās neskaidrības, globālais autoražošanas tirgus saskārās ar būtiskiem traucējumiem, ko radījis pusvadītāju deficīts.

LG Business Solutions Company pārdošanas apjoms 2021. gadā sasniedzis 5,89 miljardu ASV dolāru, kas ir par 15,8% vairāk nekā pirms gada, bet uz izejmateriālu izmaksu pieauguma un piegāžu tīklu problēmu fona pamatdarbības peļņa veidoja 121,98 miljonus ASV dolāru. Tirdzniecības apjoms ceturtajā ceturksnī gada salīdzinājumā pieauga par 14% un veidoja 1,46 miljardus ASV dolāru, pateicoties pieprasījumam pēc premium personālajiem datoriem un videospēļu monitoriem. Globālās loģistikas izmaksu pieaugums un solāro moduļu pārdošanas apjoma izaugsmes palēnināšanās konkurences pieauguma dēļ izraisīja pamatdarbības zaudējumus ceturtajā ceturksnī 29,67 miljonu ASV dolāru apmērā.

Par LG Electronics Inc.

LG Electronics Inc. ir globāls tehnoloģiju un ražošanas inovators, kas veic darbību vairāk nekā 100 pasaules vietās un nodarbina vairāk nekā 70 000 cilvēku. LG, kura tirdzniecības apjoms pasaulē 2018.gadā veidoja 54,4 miljardus ASV dolāru, veido piecas struktūrvienības – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions un Business Solutions. LG ir pasaulē vadošs televizoru, ledusskapju, gaisa kondicionieru, veļas mazgājamo mašīnu un mobilo ierīču, tostarp LG SIGNATURE produktu un LG ThinQ produktu ar mākslīgo intelektu ražotājs.

Click to comment

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Lasītākas ziņas

To Top